top of page

Schrijfmemesvrijdag #1 - schrijverseigenaardigheden

De eerste échte blogpost met een verzameling aan schrijfmemes van het wereldwijde web. Volg @saar.schrijft op Instagram voor memes, memes en nog meer memes.


Weinig woorden.

Veel memes.

Veel herkenning.

Ik hoop dat deze wekelijkse memes je aan het lachen brengen.


Als eerste centraal thema: jezelf voor de gek houden.


Schrijvers zijn soms (lees: meestal) rare wezens. Om inspiratie te vinden worden vaak de gekste dingen gedaan (door mij althans). Een verzameling van die rare, uitzonderlijke en misschien wel gekke gewoonten vind je hieronder.


Eindeloze notitieboekjes

Zeg alsjeblieft dat ik niet de enige ben... Thuis een kast hebben vol ongebruikte lege notitieboekjes, maar als het erop aankomt om een nieuw verhaal te schrijven, toch een nieuw notitieboekje kopen. Want ja, dat nieuwe boekje gaat alles oplossen!

Research. Research. Research.

Iets teveel onderzoek doen. En vooral dan het “ik ben aan het onderzoek doen, dus ik ben aan het schrijven.” Maar aan het eind van de dag staat er niks op papier.

Eén te gekke scène

Soms probeer ik een heel boek te schrijven... Maar ik had maar 1 leuke scène in mijn hoofd!

Wacht even,... na die ene te gekke scène moeten er nog volgen?

Wacht even,... dus ik moet alles zelf nog weten?

Wacht even!

Magische pilletjes

En als we onszelf nu eens wijs maakten dat deze pilletjes echt bestonden. Je mocht er 2 nemen voor je volgende schrijf project. Welke twee nam je dan vast en zeker in met een flink glas water?

Voor mij is dat 2 en 4. Dan heb ik eindeloze verhalen zonder plotholes. Ideaal!


Illusies

Wat maken we onszelf ook graag wijs dat het een eitje is hè, dat schrijven. Wat maken we ons graag wijs dat een boek uitgeven als vanzelf gaat! Dat de ideeën als een waterval van je hoofd door je armen naar je pen en op het papier stromen. Woord, na woord, na woord!

Alsof het niets is!

Wat een heerlijke illusie dit! *steekt vingers in haar oren, lavala*

Schrijven is vooral hard werken

Ik sluit graag af met deze: ‘Om schrijver te worden hoef je maar twee dingen te doen: heel veel lezen en heel veel schrijven.Het klinkt zo simpel, maar in de praktijk is het toch hard werken. Maar ik zou geen enkele andere job willen doen! Want laten lezen en schrijven nu twee van mijn favoriete dingen zijn. Heb ik nu van mijn hobby mijn beroep gemaakt?!


Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

12 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page