top of page

10 cadeaus voor schrijvers

Waar wordt een schrijver nou blij van? Of je nu een verjaardagscadeau zoekt voor een hobby-schrijver of als je iets geschikts wilt kopen voor literair genie, hier vind je een lijst met 10 cadeaus die zeker in de smaak vallen.


Met dit lijstje slaag je voor (bijna) elke schrijver


1. Schrijf een review! Met stip op nummer 1: schrijf een review. Ga naar een site zoals Hebban.nl of Bol.com en schrijf een eerlijke review over hun laatste boek. Hier worden schrijvers enorm blij van. Print de review uit en stop deze in een kaartje. Je kunt er altijd nog wat chocolade of een fles wijn aan toevoegen. Helemaal geweldig!


2. Een mooi notitieboekje - klassieker Het zou je verbazen hoeveel notitieboekjes de meeste schrijvers (nodig) hebben. Zoek een mooi luxe exemplaar uit met lijntjes en je zult zien dat dit goed ontvangen wordt. Je hebt alleen kans dat de schrijver je boekje zo mooi vindt, dat hij er niet in durft te schrijven... Wat dacht je dit boekje met gouden opdruk of een extra stevige neutrale variant?3. Leuke mokken De meeste schrijvers drinken graag een kop thee of beker koffie tijdens het schrijven. Hoe fijn is het om dan een mok te hebben met een inspirerende of grappige quote over schrijven, zoals deze mokken. Geef er een set losse thee of koffiebonen bij en je hebt een leuk persoonlijk cadeau.


4. Een abonnement op een schrijfmagazine of krant Zoals Schrijven magazine of een ander literair tijdschrift. Google of loop een lokale boekhandel binnen om te zoeken naar een leuke titel.


5. Storycubes of een ander handig hulpmiddel Schrijfmiddelen zijn altijd handig. Zeker als je als schrijver even vast loopt.


6. Schrijfsokken Serieus, hoe gaaf zijn deze boekensokken? Perfect voor schrijvers, die meestal toch niet naar kantoor moeten in pak.


8. Kaarsen die naar boeken ruiken Zoals deze heerlijke pareltjes!


9. Een boek - klassiek cadeau Koop een Special Edition van het lievelingsboek van de schrijver.

Of een mysterieuze boekenbox in het lievelingsgenre van je schrijver.

Weet je niet precies wat de schrijver leest? Dan zou je ook een boek over schrijven kunnen kopen of een boek waarin je leert een mooie handtekening te maken.
10. Help de schrijver organiseren Schrijvers kunnen chaotisch zijn (of misschien ligt dat vooral aan mij). Hoe dan ook: geef ze iets waardoor ze iets terug kunnen vinden. Een insteekmap voor alle losse ideeën, een pennenbakje voor alle los liggende pennen of een stapel kleurige post-is voor last-minute inspiratie. Het beste idee (voor mij in ieder geval) is een watervast notitieblokje voor onder de douche. Zo kun je je briljante douche-ideeën meteen opschrijven en raak je ze niet meer kwijt!


Extra: Cadeaumandje Combineer een aantal items in een mooi verpakt pakket voor de schrijver. Je kunt denken aan de dingen uit punt 1 t/m 10, maar ook aan kleinere cadeaus, zoals: een mooie gouden pen, een veer met inkt, jouw tweedehands lievelingsboek met een mooie boodschap voorin geschreven, post-it's, snoepjes voor tijdens het schrijven etc. Ook van een mooie kaart bij en de schrijver is gelukkig.Kortom, schrijvers worden heel blij van dit soort cadeaus. Heel veel succes bij het vinden van een geschikt cadeau!

Deze pagina bevat Affiliate-links.

84 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page