top of page

Schrijfmemesvrijdag #8 - #Schrijversleven

De achtste blogpost met schrijfmemes van het wereldwijde web, speciaal verzameld voor jou. Volg @saar.schrijft op Instagram voor schrijftips, memes en nog meer memes.


Het 'decadente' leventje van een schrijver.


Dure woorden

Enkel het schrijven van het woord ‘decadent’ in dit artikel laat mij al zin krijgen om rond te lopen in een galajurk. Of wat dacht je van het woord: desalniettemin.

La-Di-Da!
Druk Druk Druk

Wie denkt dat schrijvers een rustig leventje hebben en enkel kunnen schrijven, heeft het serieus mis! Deze week had ik een boekrelease, deel 2 van een project ingeleverd en ik deed onderzoek naar een nieuw werkboekje.... Oef!

En dan ook nog herschrijven 🥲In je hoofd

80% van je schrijfwerk gebeurt niet op papier. Alles speelt zich af in je hoofd. Je personages, wat ze doen, verschillende plotwendingen.... Het kan zomaar zijn dat je 7 uur hebt ‘geschreven’ maar je personage is niet verder gekomen dan het koffieapparaat.
Stommiteit

Of wanneer je dacht dat je op esc drukte maar het was DEL.... Ligt ineens je hele manuscript in de prullenmand. Gelukkig kon ‘ie zo nog gered worden.Uitgeschreven

Er bestaat ook echt zoiets als schrijfmoe... Het is genoeg geweest voor deze week. Ik hef geen pen meer op! Wil je iets geschreven hebben? Nou, mij niet bellen!Tijd

Heb ik nu eindelijk tijd om die berg was te doen, en de strijk... En hoelang is het geleden dat ik nog eens de vloer gedweild heb? Het speelgoed van de kinderen ligt overal...Dus aan het eind van de dag, doe ik niets en voel ik mij alleen maar overweldigd.Rust

Alleen maar rust. Geen nieuwe boeken meer. Ik herhaal. Geen. Nieuwe. Boeken. Meer.
Hydrateren

Rust en hydratatie. Het brein heeft genoeg vocht nodig om verhalen te blijven verzinnen. Dus is het wel mega belangrijk dat ik nu naar fase 4 schakel.Fijn Weekend!Volgende week volgt er een nieuwe schrijfmemes vrijdag. Heb jij suggesties voor leuke onderwerpen? Laat het mij zeker weten.

17 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page