top of page

Rekenmysteries: Educatieve kinderboeken over rekenen

In Rekenmysteries Deel 1: De Noorse Schat los je mysteries en raadsels op door te rekenen en te redeneren. Het boek bevat een combinatie van lezen, rekenen, raadsels, puzzels en leuke feitjes over geschiedenis. Drie vakken gecombineerd in één spannend boek!Het verhaal


Rekenmeester Olof zit het liefst de hele dag munten te tellen in zijn luie stoel. Helaas, op een dag vindt Vikingkapitein Krieg een geheimzinnig kistje met een rekenraadsel erop. Halsoverkop wordt Olof meegesleurd op schattentocht, samen met zijn stoere assistente Astra. Lukt het de dappere Vikingen om de schatkamer van koning Gorm de Slimme te vinden? Dat bepaal jij!

Scroll naar beneden om door het boek te 'bladeren'. Zo krijg je een goede indruk.
Opbouw

Help de helden in het boek door de raadsels op te lossen waardoor ze de schat kunnen vinden. De boeken bevatten steeds andere verhalen en rekenkundige uitdagingen, maar de opbouw is hetzelfde:

  • Je leest het eerste hoofdstuk.

  • Je lost het raadsel op en leest op welke bladzijde in het boek je verder moet lezen. (Je kunt de video's op rekenmysteries.nl gebruiken voor hulp.)

  • Koos je de verkeerde oplossing? Lees dan de tip of bekijk een video. Lukt het dan nog niet? Tja, dan loopt deze tocht niet goed af…Niveau

In Rekenmysteries komen allerlei reken-, wiskunde- en logicaraadsels aan bod. Het aantal sterren geeft aan welk niveau de raadsels hebben. Een indicatie van de moeilijkheid:

1 ster: groep 6/7

2 ster: groep 7/8

3 ster: groep 8/8+

Uiteraard kunnen deze boeken ook ingezet worden in andere klassen als differentiatie en rekenmotivatie. Neem contact met me op als je advies wilt over de inzet!Bestellen kan bij je boekenleverancier of via rekenmysteries.nl. Hier vind je een speciale aanbieding voor scholen die meerdere boeken kopen.
137 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page