top of page

Schrijfmemesvrijdag #2 - In de schrijfflow

De tweede blogpost met schrijfmemes van het wereldwijde web, speciaal verzameld voor jou. Volg @saar.schrijft op Instagram voor schrijftips, memes en nog meer memes.


De laatste paar dagen ging het schrijven superlekker en vlot. Dus is het me ook gelukt om een tweede schrijfmemes vrijdag blogpost te schrijven.


Vandaag is het algemene thema: geinige dingen die gebeuren als je in de flow zit.


Subplots

We beginnen er meteen aan, want, ik zit in de flow. En het gevaar met in de flow zitten is dat je van de hak op de tak springt. En dan verschijnen er ineens aliens, unicorns en andere dingen die je een goed idee lijken. Tot je het een paar dagen later terugleest...

Verrassing!

Ken je dat? Je bent de auteur van je eigen verhaal en dan opeens komt die ene plot twist! Die zelfs jij niet zag komen! Heerlijk toch als dat gebeurd!😎

De perfecte man/vrouw

Ik ben niet verliefd op een fictief persoon, ik ben niet verliefd op een fictief persoo.....

Als we het lang genoeg herhalen geloven we het misschien nog.

En nee.. ik heb de knappe man in het boek niet gebaseerd op mijn eigen voorkeuren, ahum...😳
Dik, dikker, dikst/ I like big books and I cannot lie

Al de kritiek van de mensen in je omgeving die zeggen dat mensen zulke dikke boeken toch niet kopen. Die mensen zitten natuurlijk niet op #booktok! Als ik zoiets hoor lach ik en schrijf ik nog 50.000 woorden meer. (Al word ik later teruggefloten door de uitgever, helaas)

Van onder ‘t stof

Wanneer je zo in de flow zit dat je dat ene manuscript, dat al 10 jaar stof ligt te vangen in je lade, terug boven haalt. En terwijl je zelfs daarin lekker zit te schrijven werken je personages ook nog mee! Hoe goed is dat!

Voelen de personages misschien die flow ook?


Een foudje meer of minder

In de flow houden we ons niet bezig met typefoutjes. Dan zijn we enkel aan het schrijven, schrijven, schrijven. Die foutjes halen we er in tijdens de edit wel uit. Want daar dient dat voor toch?

Spelbreker

In de flow kan echt niks mis gaan. Schrijven, schrijven, schrijven en mijn epos van 800 pagina’s is klaar.


Tot het terug komt van mijn allerliefste redacteur en mijn manuscript nog maar uit 200 pagina’s bestaat... Oeps...


Vind jij het ook altijd zo heerlijk om in de flow te schrijven?


Volgende week volgt er een nieuwe schrijfmemes vrijdag. Heb jij suggesties voor leuke onderwerpen? Laat het mij zeker weten.

14 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

댓글


bottom of page