top of page

Schrijfmemesvrijdag #9 - Inspiratie

De negende blogpost met schrijfmemes van het wereldwijde web, speciaal verzameld voor jou. Volg @saar.schrijft op Instagram voor schrijftips, memes en nog meer memes.


Deze week heb ik het over inspiratie. Is het een vloek of een zegen? Persoonlijk vind ik allebei. Als creatieveling en schrijfster loopt mijn hoofd over van ideeën. En dan zou ik liefst ook nog aan al die ideeën tegelijk willen werken.


Krekels

OK ik geef toe, het is misschien niet altijd zo. Soms heb ik namelijk te weinig inspiratie.. en dan voel ik me zo:Middernachtinspiratie

Of zo van die momenten dat ik midden in de nacht wakker wordt met een goed idee. Ik noteer het dan zodat ik het niet vergeet. Blijkt dan de volgende ochtend dat het niets waard is.
Brainfreeze

Soms lijkt mijn brein gewoon ook bevroren, of in staking zelfs. Hoe erg ik ook wil schrijven, er komt niks, noppes, nada.


Ongevraagde inspiratie

Soms ben ik heerlijk aan het schrijven, dringt er ineens een idee mijn hoofd binnen. Net wanneer het niet past, weet je wel! Frustratie alom!
Gestolen?

Bij momenten schrijf ik zo’n briljant stuk dat ik me afvraag: komt dit echt van mij? Of heb ik dit onrechtstreeks gestolen uit een tv-serie van vroeger?
Onbegrip

Wanneer een schrijver zoekt naar inspiratie doet hij in de meeste gevallen helemaal niets. Voor naasten kan dit verwarrend zijn. Ze zien ons immers al uren naar een scherm staren.
Middagdutjesinspiratie

Hopend dat net zoals de “middernachtinspiratie” tijdens de nacht komt, leg ik mij vaak neer op de bank voor een middagdutje. Denkt manlief weer dat ik lig te maffen. Nee! Ik zoek inspiratie. Schrijvers hebben een heel zwaar leven hoor!
Druk

Hoe strakker de deadline, hoe beter de inspiratie. Klinkt bizar maar voor mij is dat wel zo. Misschien ben ik de vreemde eend in de bijt, misschien ook niet.
Nogmaals

Nee, ik ben niet lui…. Ik zoek inspiratie. Dat is vermoeiend hoor!Levende dode

Wanneer je jezelf haast dood schrijft maar de inspiratie blijft komen. Ja dan voel je je zo. Als een fladderend skeletje. Deze memes geven mij ook weer inspiratie! Wie weet wat hier uitkomt?


Dit waren de memes van deze week. Hopelijk gaven ze jou ook de inspiratie of afleiding die je nodig had. Hop, nu weer aan het schrijven!


Tot volgende week!


Volgende week volgt er een nieuwe schrijfmemes vrijdag. Heb jij suggesties voor leuke onderwerpen? Laat het mij zeker weten.


37 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page