top of page

Schrijfmemesvrijdag #7 - Je manuscript afmaken

De zevende blogpost met schrijfmemes van het wereldwijde web, speciaal verzameld voor jou. Volg @saar.schrijft op Instagram voor schrijftips, memes en nog meer memes.


Een schrijfmemesvrijdag waar we ons als schrijver allemaal in gaan herkennen.

📃Onafgewerkte manuscripten. 📃

Afleiding

Ken je het? Die deadline komt dichterbij en.... je zit zonder inspiratie. Dan maar even wat wandelen. Of misschien geeft het huis poetsen de nodige animo.

Te laat!

Ik ben niet goed met deadlines.. Ik geef het toe. Ik haat ze! En ja...ik heb ook al werkjes te laat ingeleverd. Maar weet je wat ik denk? Uitgevers weten hoe schrijvers in elkaar zitten. Ik denk dat ze met opzet een vroegere deadline geven. 😉
Peper in mijn reet

Met een kopje koffie gaat het ineens wel vlot vooruit! Sugar rush en energie voor 10!!!
Voor een half uurtje toch.

Lastig

Een deadline geeft stress. En dat komt mijn creativiteit niet ten goede. Als ik dan even uitrust staat mijn hoofd niet stil. Om gek van te worden.
Géén afleiding

Zo een deadline is aan de andere kant ook wel fijn! Je moet wel doorschrijven. Dus niet de hele dag op TikTok of Instagram scrollen. Je moet schrijven in plaats van schrijfmemes te lezen 😅. Jij ook, ja!


100% focus dus! Tenzij je iemand je ineens stoort 😫.
Iemand moet het doen

Het boek moet wel af natuurlijk. En jij bent de schrijver, dus ga maar weer schrijven! Hup hup!
BFF

Sparren met schrijfmaatjes helpt ook altijd goed om door te schrijven. Dat gevoel wat je krijgt wanneer je iemand online vindt die in hetzelfde genre schrijft als jij. Dat is niet te evenaren. Instant beste vrienden.
Moodswings

Ja, ook deze bestaan door heel het schrijfproces. Vooral met deadlines. Dat gaat dan van dit:
Naar:
Hocus Pocus Paf

Mijn boek is af! Jammer... Het werkt niet!Dan tikken we rustig verder.
Rust

Vergeet ook niet om even te rusten. Schrijven is intensief!

Ons brein heeft na al dat letteren en typen een pauze nodig. Even ademen. Nog een bakkie koffie (of een glas wijn) en wat netflix!De cirkel is rond! Het manuscript nog niet... En ik verzin alweer nieuwe... Stop, brein!

Tot volgende week!

Volgende week volgt er een nieuwe schrijfmemes vrijdag. Heb jij suggesties voor leuke onderwerpen? Laat het mij zeker weten.

14 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page