top of page

Schrijfmemesvrijdag #4 - Iets minder in de schrijfflow

De vierde blogpost met schrijfmemes van het wereldwijde web, speciaal verzameld voor jou. Volg @saar.schrijft op Instagram voor schrijftips, memes en nog meer memes.


Schrijfmemes 4 alweer. Een moeilijkere deze keer, want na twee weken van writersflow kwam nu Corona op bezoek en zette me noodgedwongen in quarantaine...

Schrijven + ziek op de bank + kleine bengels = niet de beste schrijfflow!


Maargoed, we gaan er eens flink lachen deze week met de memes die ik speciaal voor jou uitkoos.


Onverwacht

Net als ik onverwacht corona kreeg. Kan ook je boek een onverwachte wending krijgen. Je zit een melige zeemzoete roman te schrijven en ineens heeft je hoofdpersoon zin om haar echtgenoot iets aan te doen. Tja, dan zit je opeens midden in een thriller.


Holletje

Je zou denken dat ik het gewend ben om binnen te zitten als schrijfster. Dat is toch het beeld wat de meeste hebben van schrijvers. Er wordt gedacht dat we in een soort van holletje leven en hele dagen schrijven. Dat is natuurlijk niet (altijd) waar.

Al heb ik nu dus wel het gevoel dat ik mij sociaal ga moeten aanpassen als ik na de quarantaine weer naar buiten mag...
Even wat anders Het gebrek aan zonlicht en contact zorgt ook voor een gebrek aan motivatie en positiviteit. Misschien moet ik maar even wat anders gaan doen? De wijze trol bij de brug lijkt mij een goed plan. Waarom zijn ze uit de geschiedenis verdwenen? Dat is best een leuke baan!
Twijfels

Ik krijg momenteel zo weinig op papier dat zelfs mijn personages aan mij beginnen twijfelen...

Entertaining

Toch bedenk ik mij dat het een geluk is dat er verhalenvertellers zijn op de wereld. Wat zouden we anders tijdens de quarantaine doen? Zonder boeken, netflix of tv?Maargoed, weer terug naar schrijven

Als het schrijven niet van een leien dakje gaat, ga je op zoek naar tips op internet. Misschien niet altijd de beste tips...


Niet van een leien dakje

Je merkt al snel dat het hele proces niet zo gemakkelijk gaat als in dat clickbait artikel. Je merkt ook al snel dat je niet zo enthousiast aan je omgeving had moeten zeggen dat je een boek schrijft. Want straks mag ik weer naar buiten en dan gaat iedereen me dingen vragen...
Bloed, zweet en tranen
Maar als na maanden (of jaren..) je boek eindelijk af is. Dan heb je meteen de zin om er nog eentje te schrijven, en nog eentje daarna. Het werkt verslavend. Dat is zoals een tattoo zetten. Je zet er eentje en voor je het weet staat je rug vol.

Belangrijk En je verhaal is echt belangrijk! Voor jou als auteur lijkt je verhaal misschien saai of cliché. Maar dat komt omdat jij het al zo vaak gelezen hebt. Je lezer leest het voor het eerst. Voor hen en je omgeving is het perfect. Zij zien die kleine foutjes niet. Net zoals je niet ziet hoe een wassen beeld eruit ziet zonder hoed.
Heel veel succes met schrijven deze week!


Volgende week volgt er een nieuwe schrijfmemes vrijdag. Heb jij suggesties voor leuke onderwerpen? Laat het mij zeker weten.

8 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page